Υλικά συνταγής
1 κιλό μικρά αχλάδια
1 λεμόνι
3 φλυτζ.τσαγιού νερό
1 κιλό ζάχαρη
200γρ.γλυκόζη ή χυμό ενός λεμονιού
Φλοιό λεμονιού ή χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα αχλάδια και αν είναι μεγάλα τα χωρίζετε στα δύο.Αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα και αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού.Τα ρίχνετε ένα-ένα μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει στραγγίζετε τα αχλάδια από το λεμονόνερο και τα ρίχνετε μέσα.Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.Κατόπιν ρίχνετε τη ζάχαρη και αν θέλετε το φλοιό μισού λεμονιού (το κίτρινο μόνο μέρος).Τα βράζετε για 10 με 15 λεπτά,τα κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να μείνουν 24 ώρες.Τότε προσθέτετε τη γλυκόζη ή το χυμό από ένα λεμόνι και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει.
Αν θέλετε τα αχλάδια να πάρουν χρώμα ανοιχτό πράσινο,ρίχνετε στο νερό που θα βράσουν ελάχιστο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.