laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αχλάδι γλυκό

Συνταγές

Αχλάδι γλυκό
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μικρά αχλάδια

1 λεμόνι

3 φλυτζ.τσαγιού νερό

1 κιλό ζάχαρη

200γρ.γλυκόζη ή χυμό ενός λεμονιού

Φλοιό λεμονιού ή χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα αχλάδια και αν είναι μεγάλα τα χωρίζετε στα δύο.Αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα και αφαιρείτε τα κουκούτσια από το αντίθετο μέρος του κοτσανιού.Τα ρίχνετε ένα-ένα μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το νερό και όταν αρχίσει να βράζει στραγγίζετε τα αχλάδια από το λεμονόνερο και τα ρίχνετε μέσα.Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.Κατόπιν ρίχνετε τη ζάχαρη και αν θέλετε το φλοιό μισού λεμονιού (το κίτρινο μόνο μέρος).Τα βράζετε για 10 με 15 λεπτά,τα κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να μείνουν 24 ώρες.Τότε προσθέτετε τη γλυκόζη ή το χυμό από ένα λεμόνι και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει.

Αν θέλετε τα αχλάδια να πάρουν χρώμα ανοιχτό πράσινο,ρίχνετε στο νερό που θα βράσουν ελάχιστο χρώμα πράσινο ζαχαροπλαστικής.

 

Κυδώνι ξυστό
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.

Πορτοκάλι γλυκό
Παίρνετε τα φλούδια από τα πορτοκάλια,τα βάζετε σε λεκάνη και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό.

Βερίκοκα Μαρμελάδα
Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.Τα κόβετε σε τέταρτα και τα βάζετε στην κατσαρόλα.

Σύκο γλυκό του κουταλιού
Άγριο σύκο γλυκό τού κουταλιού μέ συκαλάκια από τό χωριό μας ...

Ροδάκινα μαρμελάδα
Ζεματάτε τα ροδάκινα και αφαιρείτε το φλούδι.

Μελιτζανάκι γλυκό
Αφαιρείτε από τα μελιτζανάκια τα κοτσάνια και τη φλούδα.

Φράουλα Γλυκό
Βάλτε τις φράουλες σε μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετέ τες 5 λεπτά για να βγάλουν ένα μέρος από το χυμό τους

Τριαντάφυλλο Γλυκό
Μαζεύετε τα πέταλα,τα πλένετε και τα στραγγίζετε.

Κεράσι γλυκό
Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κοτσάνια,τα πλένετε και κατόπιν βγάζετε το κουκούτσι.