laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Συνταγές

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500γρ.αλεύρι σκληρό

200-250γρ.νερό χλιαρό

65γρ.λάδι

20-30γρ.μαγιά μπύρας

1/2 κουτ.γλυκού αλάτι

1/4 κουτ.γλυκού ζάχαρη

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.Προσθέτετε στο ζυμάρι το λάδι και το ζυμώνετε καλά.Το αφήνετε να φουσκώσει για 2-4 ώρες,σε ζεστό περιβάλλον.Όταν φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζετε σε δύο κομμάτια,τα πλάθετε σε σχήμα αυγού και τρυπάτε το ζυμάρι με τα δάχτυλα.Το αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε ταψί,βρέχετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180οC,για 20΄-30΄,μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Πίτα με αρνίσιο κιμά
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά και προσθέτετε τον κιμά. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, διαλύοντας τον με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει.

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Τάρτα με κρεμμύδια
Βράζουμε τις πατάτες κα το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο και λίγο πιπέρι.

Γαλατόπιτα
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Πρασαυγόπιτα

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.

Τυρόπιτες με σουσάμι
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε το πράσο και το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.