Υλικά συνταγής
1 1/2 κιλό καλοκύθα καθαρισμένη σε κύβους
1 ρεβίθι γαλαζόπετρα ή ασβεστόνερο
Για το σιρόπι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
500γρ.νερό
125γρ.γλυκόζη
1-2 πρέζες ξινό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε από βραδύς τους κύβους της κολοκύθας στο ασβεστόνερο και την άλλη μέρα τους πλένετε καλά και τους βράζετε.Αν χρησιμοποιήσετε τη γαλαζόπετρα,την βράζετε μαζί με την κολοκύθα,αλλά πρέπει να παραμείνει σφικτή.Πλένετε καλά με κρύο νερό και στις δύο περιπτώσεις και στραγγίζετε.Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 10΄-15΄μέχρι να δέσει.Τότε ρίχνετε μέσα την κολοκύθα και ξαναβράζετε για επιπλέον 10΄-15΄.Βγάζετε την αρμπαρόριζα και μόλις το γλυκό κρυώσει,το φυλάτε σε βάζα.