laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αμυγδαλωτά

Συνταγές

Αμυγδαλωτά
0.00

Υλικά συνταγής

700 γραμμάρια  αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα

200 γραμμάρια ζάχαρη         

Ασπράδια 3 αβγών

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 λαδόκολλα

Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα των χεριών και της λαδόκολλας

 

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκια. Επειδή η ζύμη αυτή κολλάει, αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο σπορέλαιο για να την πλάσουμε εύκολα. Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά  σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου 

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αμυγδαλωτά
Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Κουλουράκια
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού,

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε...

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.