laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Πορτοκαλόπιτα

Συνταγές

Πορτοκαλόπιτα
0.00

Υλικά συνταγής

½ κιλό φύλλο κρούστας

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικεν πάουντερ

Λίγη βανίλια

½ ποτήρι του νερού ξύσμα πορτοκαλιού

4-5 αβγά

Λίγο βιτάμ για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλειμμα του ταψιού

 Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια του νερού νερό

2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκαλιού

2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

Λίγη φλούδα πορτοκαλιού
 

Εκτέλεση συνταγής
 

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, το μπέικεν πάουντερ, τη βανίλια,
το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αβγά και το γιαούρτι. Αλείφουμε με βιτάμ ένα ταψί (διαστάσεων 40*32 εκ.) και στρώνουμε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα και σουφρώνοντάς τα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Για να βεβαιωθούμε ότι το γλυκό έχει ψηθεί, δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν ξεκολλάει από τα πλαινά τοιχώματα του ταψιού (το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει στεγνό ). Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και καθώς είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.  

Γλυκό με ινδική καρύδα
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, καθώς είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Πορτοκαλόπιτα
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους

Γαλακτομπούρεκο
Το ποιο εύκολο και γρήγορο Γαλακτομπούρεκο