Υλικά συνταγής
8-10 ντομάτες
3 πιπεριές
2 μελιτζάνες
Λίγη ζάχαρη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2/3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
3-4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
Λίγη μέντα λίγο μαιντανό λίγο φρέσκο η ξερό βασιλικό αλάτι και πιπέρι
1 ½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο
½ ποτήρι του νερού ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες , τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε, τις αδειάζουμε και κρατάμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και από τις ντομάτες , την οποία ψιλοκόβουμε. Αν οι ντομάτες δεν είναι αρκετά κόκκινες τους βάζουμε μέσα λίγες ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σάρκα από τις μελιτζάνες και ύστερα από λίγο ρίχνουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και 3 ½ ποτήρια του νερού νερό. Μόλις πάρει βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε το ρύζι, το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το ρύζι. Παίρνουμε μερικές κουταλιές από την γέμιση, τις ρίχνουμε σε ένα ταψί (διαστάσεων 40 *35 εκ. ) και μετά γεμίζουμε τις ντομάτες , τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού πρώτα τις κλείσουμε με τα καπάκια τους . Αν θέλουμε , πάνω από τα καπάκια μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο κεφαλοτύρι. Αν περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε και αυτή στο ταψί. Τέλος αλατοποπερώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε και αυτές στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30-45 λεπτά.