laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γεμιστά

Συνταγές

Γεμιστά
0.00

Υλικά συνταγής

8-10 ντομάτες           

3 πιπεριές

2 μελιτζάνες

Λίγη ζάχαρη

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο

2/3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο

3-4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες

Λίγη μέντα λίγο μαιντανό λίγο φρέσκο η ξερό βασιλικό αλάτι και πιπέρι

1 ½ ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο

½ ποτήρι του νερού ντοματάκια   κονσέρβας ψιλοκομμένα

 λίγο κεφαλοτύρι  τριμμένο (προαιρετικά)
 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες , τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε, τις αδειάζουμε και κρατάμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και από τις ντομάτες , την οποία ψιλοκόβουμε. Αν οι ντομάτες δεν είναι αρκετά κόκκινες τους βάζουμε μέσα λίγες ζάχαρη. Ζεσταίνουμε  το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σάρκα από τις μελιτζάνες και ύστερα από λίγο ρίχνουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και 3 ½ ποτήρια του νερού νερό. Μόλις πάρει βράσει η σάλτσα, ρίχνουμε το ρύζι, το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά για να φουσκώσει λίγο το ρύζι. Παίρνουμε μερικές κουταλιές από την γέμιση, τις ρίχνουμε σε ένα ταψί (διαστάσεων 40 *35 εκ. ) και μετά γεμίζουμε τις ντομάτες , τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού πρώτα τις κλείσουμε με τα καπάκια τους . Αν θέλουμε , πάνω από τα καπάκια μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο κεφαλοτύρι. Αν περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε και αυτή στο ταψί. Τέλος αλατοποπερώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε και αυτές στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30-45 λεπτά.  

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Σουβλάκια από ξιφία με λαχανικά
Μαρινάρετε τον ξιφία με τα αρωματικά χόρτα και το χυμό του λεμονιού για 1-2 ώρες

Ογκρατέν λαχανικών με λουκάνικα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε την πατάτα για 10-15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και την σουρώνετε. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδισε τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα λαχανικά

Σπετσοφάι Πηλίου
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζετε.Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Γεμιστά

Κουνέλι με γιαούρτι
Κόβετε το κουνέλι σε κομμάτια και τα μαρινάρετε με το αλατοπίπερο,τη ρίγανη και το ξύδι για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.