laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Συνταγές

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
0.00

Υλικά συνταγής

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3-4 γαρύφαλλα

1 μικρό ξυλαράκι κανέλας

½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει όσο ζουμερός  χρειάζεται ανάλογα με το φαγητό στο οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε. 

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Κανελόνια γεμιστά
Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση κανελόνια που είναι χοντρά και έχουν μήκος περίπου 10 εκατοστά. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, που ήδη βράζει, να σιγοβράσουν, τα κατεβάζουμε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια κρύο νερό και τα σουρώνουμε προσεκτικά για να μ

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,

Πέννες με ελιές και ντομάτα
Βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγείστε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι,

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Πράσινες ταλιατέλες με σπανάκι
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente και τις σουρώνουμε.

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει