Υλικά συνταγής
800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
3-4 γαρύφαλλα
1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει όσο ζουμερός χρειάζεται ανάλογα με το φαγητό στο οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε.