laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Συνταγές

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
0.00

Υλικά συνταγής

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3-4 γαρύφαλλα

1 μικρό ξυλαράκι κανέλας

½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει όσο ζουμερός  χρειάζεται ανάλογα με το φαγητό στο οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε. 

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια με Πιπεριές και Μελιτζάνες
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Λαζάνια με σπανάκι και γραβιέρα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε το σπανάκι και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα. Σκεπάζετε το σκεύος και ζεματίζετε το σπανάκι για 5 λεπτά. Το ξεπλένετε με νερό και το στύβετε καλά. Έπειτα το ψιλοκόβετε.

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια