laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Συνταγές

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
0.00

Υλικά συνταγής

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3-4 γαρύφαλλα

1 μικρό ξυλαράκι κανέλας

½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει όσο ζουμερός  χρειάζεται ανάλογα με το φαγητό στο οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε. 

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.

Πένες με Μελιτζάνα και Ντομάτα
Κόψτε τη μελιτζάνα σε φέτες, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 20 λεπτά.

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Σπαγγέτι με μελιτζάνες <<ΑΛ΄ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ>>
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με ξύσματα παρμεζάνας και ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι
Πλένετε το χταπόδι και το βράζετε σε αλατισμένο νερό (να μη βράσει τελείως). Το βγάζετε από το νερό και το κόβετε σε μικρά κομμάτια

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Βίδες με πιπεριές και μελιτζάνες
Ζεσταίνετε 5 κουταλιές λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε την μελιτζάνα και τις πιπεριές και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν χρώμα.

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο