laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό

Συνταγές

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
0.00

Υλικά συνταγής

800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

1 δαφνόφυλλο

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3-4 γαρύφαλλα

1 μικρό ξυλαράκι κανέλας

½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας τα υλικά για 10-15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει όσο ζουμερός  χρειάζεται ανάλογα με το φαγητό στο οποίο θα τον χρησιμοποιήσουμε. 

Σπαγγέτι με συκωτάκια πουλιών
Πλένετε τα συκωτάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι με τη φυτίνη και λίγο αλατοπίπερο

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Ραβιόλια
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε μικρή λεκάνη. Καίτε το λάδι, το ρίχνετε στο αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Αρωματικά λαχανικά με κους κους
Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσει και να χρυσίσει.

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Νουντλ με καπνιστό ζαμπόν
Ετοιμάζετε τα νουντλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.

Πέννες με Γιαούρτι
Βράζετε το κοτόπουλο και το κόβετε στο μέγεθος της πέννας, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,