Υλικά συνταγής
1 κιλό πέταλα από τριαντάφυλλα
250γρ.ζάχαρη
1 χυμό λεμονιού
λίγο χρώμα κόκκινο
λίγες σταγόνες άρωμα τριαντάφυλλο
Για το σιρόπι
750γρ.ζάχαρη
250γρ.γλυκόζη
350γρ.νερό
2 πρέζες ξινό
1/2 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Μαζεύετε τα πέταλα,τα πλένετε και τα στραγγίζετε.Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα,τα βρέχετε με το λεμόνι και τα πουδράρετε με τη ζάχαρη.Τα μαρινάρετε για μια νύχτα.Την άλλη μέρα τα βράζετε με το ζουμί τους και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.Σε άλλη κατσαρόλα,βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5΄-10΄,ρίχνετε μέσα τη γλυκόζη και βράζετε για ακόμη 5΄.Προσθέτετε το ξινό και τα βρασμένα πέταλα με το σιρόπι τους,τα βράζετε όλα μαζί για 5΄ και τα βγάζετε από τη φωτιά.Πετάτε τη φλούδα του λεμονιού,αρωματίζετε με το άρωμα και χρωματίζετε με το κόκκινο χρώμα.Γεμίζετε τα βάζα και όταν κρυώσει,τα κλείνετε.