laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Γλυκά > Μπισκότα – Κουλουράκια > Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα

Συνταγές

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

200 γρ μάρτσιπαν
1 φλιτζ ζάχαρη
2 ασπράδια
½ φλιτζ αμυγδαλόψιχα φιλέ
καβουρδισμένη
¼ φλιτζ κρέμα γάλακτος
40 γρ ανάλατο βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
170 γρ λεύκη σοκολάτα σε κομματάκια
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής                                                              

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς βουτυρώνετε καλά δυο λαμαρίνες φούρνου και τις αφήνετε στην άκρη
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε 2 κουταλιές από το μείγμα στις λαμαρίνες ,προσέχοντας να έχουν μέγεθος δαχτύλου θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε και στρογγυλά. Αφήνετε κενό ανάμεσα στα κομμάτια. Τα πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ψήνετε για 10 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν, τα μεταφέρετε με σπάτουλα σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί απαλό μείγμα. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν τα μακαρόν, αλείφετε την επίπεδη πλευρά τους με το μείγμα σοκολάτας και τα ενώνετε ανά ζεύγη. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο. Προτού τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε...

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αμυγδαλωτά
Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Κουλουράκια
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού,