Υλικά Συνταγής
200 γρ μάρτσιπαν
1 φλιτζ ζάχαρη
2 ασπράδια
½ φλιτζ αμυγδαλόψιχα φιλέ
καβουρδισμένη
¼ φλιτζ κρέμα γάλακτος
40 γρ ανάλατο βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
170 γρ λεύκη σοκολάτα σε κομματάκια
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς βουτυρώνετε καλά δυο λαμαρίνες φούρνου και τις αφήνετε στην άκρη
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε 2 κουταλιές από το μείγμα στις λαμαρίνες ,προσέχοντας να έχουν μέγεθος δαχτύλου θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε και στρογγυλά. Αφήνετε κενό ανάμεσα στα κομμάτια. Τα πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ψήνετε για 10 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν, τα μεταφέρετε με σπάτουλα σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού, και προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί απαλό μείγμα. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν τα μακαρόν, αλείφετε την επίπεδη πλευρά τους με το μείγμα σοκολάτας και τα ενώνετε ανά ζεύγη. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο. Προτού τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.