Υλικά συνταγής
1 φλιτζ βούτυρο
2 φλιτζ ζάχαρη
6 αυγά
½ φλιτζ γάλα
2 βανίλιες
1 φλιτζ κακάο
2 φλιτζ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
100 γρ κουβερτούρα
½ φλιτζ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα όλα τα στερεά υλικά βανίλια, κακάο, αλεύρι, αλάτι. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά έως ότου ενωθούν για 5 λεπτά περίπου. Βουτυρώνουμε μια στρόγγυλη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει .
Τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα , το περιχύνουμε με το γλάσο του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.