Υλικά συνταγής
500γρ.στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά μέτρια
1 κουτ.γλυκού μαχλέπι σκόνη (αν θέλου πιο έντονη γεύση μπορούμε να βάλουμε λίγο παραπάνω)
1/2 κουτ.γλυκού κακουλέ σκόνη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
800γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο παραπάνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια)
1 κρόκο αυγού για να αλλείψουμε τα κουλουράκια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Σπάμε τα αυγά μέσα στο γιαούρτι τα ανακατεύουμε ελαφρώς και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα.Στο τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μπέικιν πάουντερ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Πρέπει να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι και ταυτόχρονα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.Μπορούμε να ρίξουμε λίγο αλεύρι για να μας βοηθήσει στο πλάσιμο.Με ένα πινελάκι αλείφουμε με τον κρόκο τα κουλουράκια μας,περιχύνουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC αέρα για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν.