laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Μεζέδες ελληνικής κουζίνας > ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ

Συνταγές

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
0.00

Δέν υπάρχει υλικό πού νά μήν μπαίνει στό ταψί, τά μόνα απαραίτητα συστατικά είναι ή φαντασία, ή τόλμη καί ή αγάπη.
Τό ψήσιμο στόν φούρνο δείνει φαγητά απείρως ελαφρότερα τών τηγανιτών.
Μπορούμε νά χρησιμοποιήσουμε αντί μπέικον, σαλάμι, ζαμπόν, λουκάνικο ή σύγκλινο, κομμένα σέ λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε μέ μία πλούσια πράσινη σαλάτα.

Προετοιμασία: 30'
Ψήσιμο: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ γιά 4 ΑΤΟΜΑ:
500 γραμ. πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σέ φέτες
12 - 15 φέτες μπέικον, κομμένες στή μέση
Ελαιόλαδο ελάχιστο.
2 φλ. καφέ νερό
Αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο, κατά τήν προτίμησή σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Kαθαρίζουμε τίς πατάτες, τίς κόβουμε σέ λεπτές ροδέλες καί τίς πλένουμε.
Καθαρίζουμε τά κρεμμύδια, τά πλένουμε καί τά κόβουμε καί αυτά σέ λεπτές ροδέλες, ίδιου πάχους μέ τίς πατάτες.
Σ' ένα μέτριο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε σέ σειρές εναλλάξ τίς πατάτες, τά κρεμμύδια καί τό μπέικον.
Πασπαλίζουμε μέ αλάτι, κύμινο, κόλιανδρο καί περιχύνουμε μέ τό ελαιόλαδο καί τό νερό.
Καλύπτουμε τό σκεύος μέ λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο καί ψήνουμε σέ προθερμασμένο φούρνο στούς 200ο C γιά 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, αφαιρούμε τή λαδόκολλα, μειώνουμε τή θερμοκρασία τού φούρνου στούς 180ο C καί ψήνουμε τό φαγητό μας γιά ακόμη 30 λεπτά. Τό τελευταίο τέταρτο, ψήνουμε στό γκρίλ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ! ! !

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια