laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αγγουράκια γεμιστά

Συνταγές

Αγγουράκια γεμιστά
0.00

Προετοιμασία: 45'

 

Υλικά Συνταγής

3 αγγούρια
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμ. τυρί φέτα
1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Bάζετε σέ μπόλ τή φέτα λιωμένη μέ πιρούνι, τό σκόρδο τριμμένο, τό κεφαλοτύρι, τό ελαιόλαδο, τό δυόσμο ψιλοκομμένο, τό πιπέρι καί ανακατεύετε.

Πλένετε τά αγγούρια, τά καθαρίζετε, τά κόβετε ανά 8 εκ. καί κατόπιν στή μέση. Αφαιρείτε μέ ένα κουταλάκι τούς σπόρους καί λίγη ψίχα από κάθε κομμάτι αγγουριού καί τά στραγγίζετε καλά.

Γεμίζετε κάθε κομμάτι μέ τό μείγμα τών τυριών.
Τά τοποθετείτε σέ πιατέλα καί τά αφήνετε στό ψυγείο γιά 1/2 ώρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ! ! !

Πηγή: https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

Χταπόδι πιλάφι
Μία εξαιρετικά νόστιμη συνταγή καί ένα λαχταριστό πιάτο γιά όλη τήν Οικογένεια. Καλομαγειρεμένο μαμαδίστικο φαγητό, πικάντικο όσο πρέπει, μέ λίγο πιπεράκι παραπάνω, πανεύκολο καί πεντανόστιμο. Κλασικό, Ελληνικό πιάτο.

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.