laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ο κλασικός κεφτές

Συνταγές

Ο κλασικός κεφτές
0.00

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30'

 

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή 1/2 μοσχαρίσιο καί 1/2 ανάμεικτο .. (ότι σάς αρέσει) ..
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
6 φέτες μουλιασμένο καί καλά στημένο μπαγιάτικο ψωμί
Μαιντανό καί δυόσμο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε
2 - 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 αυγό
Αλάτι καί πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής
Zυμώνουμε καλά τόν κιμά μέ όλα τά υλικά, όσο γίνεται περισσότερο γιά νά γίνει τό μείγμα πιό αφράτο καί τό αφήνουμε στό ψυγείο γιά μισή ώρα νά σφίξει.
Πλάθουμε τά κεφτεδάκια στρογγυλά καί έπειτα τά πιέζουμε λίγο στό κέντρο νά πλατύνουν.
Αλευρώνουμε τά κεφτεδάκια καί τά τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι ... (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, ότι μάς αρέσει) .. μέχρι νά πάρουν χρώμα.
Τά αφήνουμε γιά λίγο σέ χαρτί κουζίνας νά απορροφηθεί τό περιττό λάδι καί σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ... ! ! !

Πηγή:https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.