Είναι μια νόστιμη και πολύ υγιεινή λιχουδιά που μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με δύο αυγά χτυπημένα.
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.
Συνοδεύει όλα τα νηστίσιμα φαγητά και κυρίως τα όσπρια, καθ’όλη τη διάρκεια των νηστειών μέχρι το Πά..
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως ..
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.
Χτυπάμε σε γουδί ή στο μύλο λαχανικών, το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλ..
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε νερό να φουσκώσουν.
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζ..