ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ 92% ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Β5,C,ΒΗΤΑ ΚΑΡΟΤΙΝΗ,ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ,ΜΑΓΝΗΣΙΟ,ΦΩΣΦΟΡΟΣ,ΚΑΛΙΟ

  • Το καρπούζι προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.
  • Οι σπόροι του περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα.
  • Συμβάλλει στη μείωση της πίεσης και της χοληστερίνης
  • Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες
  • Έχει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
  • Μειώνει τις ασθένειες της καρδιάς.
  • Ιδιαίτερα αλκαλική τροφή.

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΤΡΟΠΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ

400 ΓΡ.ΚΑΡΠΟΥΖΙ

400 ΓΡ.ΑΝΑΝΑΣ

Αφαιρέστε τη φλούδα του καρπουζιού και του ανανά και κρατήστε τους σπόρους του καρπουζιού. Κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα μαζί στον αποχυμωτή. Πιείτε το χυμό κατευθείαν ή μετατρέψτε τον πρώτα σε ανθρακούχο ποτό, προσθέτοντας ανθρακούχο νερό.

 

Μαρία Λύτρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων

https://www.facebook.com/Μαρία-Λύτρα-Διαιτολόγος-Διατροφολόγος-1120539487970696/?pnref=lhc