Τώρα που ο καιρός αλλάζει, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος γίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.
- Η βιταμίνη που C προστατεύει: Η πιπεριά ειδικά η πορτοκαλόχρωμη, έχει πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και είναι το λαχανικό με τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αυτήν την ανοσοπροστατευτική βιταμίνη.
- ΚΕΦΙΡ: Περιέχει από τη φύση του προβιοτικούς οργανισμούς, δηλαδή φιλικά προς το έντερο μας βακτήρια, τα οποία ενισχύουν την εντερική μας χλωρίδα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε παθογόνα μικρόβια και ιούς.
- ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου που είναι ανοσορυθμιστικό συστατικό.
- ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ :Αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές σεληνίου, το οποίο είναι συστατικό απαραίτητο για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.
Μαρία Λύτρα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων