Τώρα που ο καιρός αλλάζει, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος γίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.

  1. Η βιταμίνη που C προστατεύει: Η πιπεριά ειδικά η πορτοκαλόχρωμη, έχει πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και είναι το λαχανικό με τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αυτήν την ανοσοπροστατευτική βιταμίνη.
     
  2. ΚΕΦΙΡ: Περιέχει από τη φύση του προβιοτικούς οργανισμούς, δηλαδή φιλικά προς το έντερο μας βακτήρια, τα οποία ενισχύουν την εντερική μας χλωρίδα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε παθογόνα μικρόβια και ιούς.
     
  3. ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου που είναι ανοσορυθμιστικό συστατικό.
     
  4. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ :Αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές σεληνίου, το οποίο είναι συστατικό απαραίτητο για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό.

                                                                              

Περιγραφή: 12728937_564369703727523_8278475995030989701_n.jpg

 Μαρία Λύτρα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Msc

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων