Υλικά Συνταγής
- ½ κιλό πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά λεμόνι
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά. Όταν μαλακώσουν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τα προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το σκόρδο κοπανισμένο και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να γίνουν σαν λεία κρέμα. Αν η σκορδαλιά είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Μπορούμε να χτυπήσουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.