laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)

Συνταγές

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 γιαούρτι στραγγισμένο
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • δυόσμο ξερό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο σε σκόνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Διατηρούμε το τταλαττούρι (τζατζίκι) στο ψυγείο.

Χαλούμι στη σχάρα
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας το με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Τταλαττούρι (τζατζίκι)
Σε ένα τρυπητό (σουρωτήρι) κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους.

Χούμοι
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Την επομένη τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Σκορδαλιά με πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τους σε σιγανή φωτιά.

Λούντζα
Κοπανίζουμε σε γτιν (γουδί), τον ξερό κόλιαντρο και τον αναμιγνύουμε με τη ρίγανη και το αλάτι.

Πουρές αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά . Τον σουρωνουμε και τον με κρυο νερό

Σκορδαλιά με παντζάρια
Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Πατατοκεφτέδες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.

Σκορδαλιά με αμύγδαλα
Μέσα σε ξύλινο γουδί ή σε μπλέντερ χτυπούμε πολύ καλά το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει λεία κρέμα.