laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι

Συνταγές

Γεμιστά πιπέρια με ρύζι
0.00

 

Υλικά Συνταγής

10 πιπεριές  ( 5 κόκκινες , 5 πράσινες )
μίση κούπα ριζιμιού)
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
2 ντομάτες φρεσκοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πιπεριές της ανοίγουμε από πάνω αφαιρούμε τα σπόριασε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και το ρύζι προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. δυόσμο και την ντομάτα. Αφού πάρει μια καλή βράση γεμίζουμε τις πιπεριές με την γέμιση και τα βάζουμε στο φούρνο με λίγο νερό και λαδάκι και τις ψήνουμε. Μπορούμε ακόμα να βάλουμε και μικρές πατάτες στο ταψί απλά προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό και για την πατάτα!!!

Πάπια με φραμπουάζ
Χαράσσετε τα στήθη πάπιας αλλά μόνο την πέτσα και το λίπος, όχι το ψαχνό. Τα σωτάρετε στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα κάτω, ώσπου να ροδίσει η πέτσα και να ρευστοποιηθεί το λίπος. Βγάζετε την πάπια από το τηγάνι και πετάτε τη μεγαλύτερη ποσότητα λίπους.

Αρνί με αρακά
Καθαρίζετε το μπούτι από το έντερο, το πλένετε, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε στο ταψί

Ψάρι πλακί
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με βούτυρο σκόρδου
Κατ'αρχάς, ετοιμάζετε το βούτυρο σκόρδου. Αναμειγνύετε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Μεταφέρετε το μείγμα σε διάφανη μμβράνη και το τυλίγετε ώστε να φτιάξετε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκ. Διπλώνετε τις άκρες για να κλείσει και το βάζετε στο ψυ

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Κοτόπουλο τηγανητό
Ετοιμάζετε ένα χυλό. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα και προσθέτετε το αλεύρι διαλυμένο με το γάλα κρύο

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.