laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Χταπόδι κρασάτο

Συνταγές

Χταπόδι κρασάτο
0.00

Υλικά Συνταγής

2 κιλά μικρά χταπόδια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
500 γρ  μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
2 δαφνόφυλλα
1 ½  ξερό κόκκινο κρασί
1 φλιτζανιού ξίδι
440 ml πηχτός χυμός ντομάτας
1 κύβος λαχανικών θρυμματισμένος
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια ζάχαρη
πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών. Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα . Πλύνετε  καλά . Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Προσθέστε τα κρεμμύδια ώσπου ,τα δαφνόφυλλα ,το κρασί , το νερό , το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα  περίπου ½ ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο,
ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη,
τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά .Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε  

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.

Ντολμαδάκια με σπανάκι και ρύζι
Βράζετε το σπανάκι ώσπου να μαλακώσει. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Γαυράκι Μυτιλήνης
Καθαρίζουμε το γαύρο και τον τοποθετούμε σ΄ ένα αρκετά μεγάλο ταψί

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Καθαρίστε τις γαρίδες αφήνοντας τα κεφάλια

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού