laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπαρμπούνια τηγανητά

Συνταγές

Μπαρμπούνια τηγανητά
0.00

Διάρκεια 2 ώρες & 30 λεπτά
Συνοδευτικό ποτό : Ούζο – Οίνος  λευκός

Υλικά Συνταγής


1 ½ -2 κιλά μπαρμπουνάκια καθαρισμένα 
χυμό 1-2 λεμονιών , ξύσμα ½ λεμονιού
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για πασπάλισμα λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής


Μαρινάρετε τα μπαρμπούνια με το αλάτι , το πιπέρι , τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού για 2 ώρες ,
Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Παίρνατε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά

Μύδια σαγανάκι με κόκκινη σάλτσα
Παίρνετε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Μύδια Σαγανάκι
Ξεπλένετε και στραγγίστε καλά τα μύδια

Μαριναρισμένα καλαμαράκια με ντρέσινγκ λεμόνι
άζετε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι σε μπολ, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Καραβίδες ψητές
Πλύντε τις καραβίδες, στραγγίστε τες καλά και πασπαλίστε τες με αλάτι. Ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ 10

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Κολοκυθοκεφτέδες Λιβάνου
Πλάθετε κεφτέδες με μίγμα και τους πατάτε για να γίνουν επίπεδοι