laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καρέ χοιρινού με λεμόνι

Συνταγές

Καρέ χοιρινού με λεμόνι
0.00

Υλικά συνταγής

καρέ χοιρινού, 4-5 πλευρά

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

λάδι

 

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε το κρέας στα χοντρά σημεία και βάζουμε μέσα λίγο σκόρδο.

Αλείφουμε την επιφάνεια του χοιρινού με λάδι και λεμόνι. Βάζουμε το κρέας σε σχάρα και έπειτα πάνω σε λαμαρίνα. Το τοποθετούμε στην επάνω θέση του φούρνου και το ψήνουμε. Υπολογίζουμε 60 λεπτά ανά κιλό. Το κρέας είναι έτοιμο όταν το τρυπάμε με πιρούνι και οι χυμοί του βγαίνουν καθαροί.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Φιλέτο σολωμού με σάλτσα ντομάτας
Βάζετε τα φιλέτα σολωμού σε ρηχό τηγάνι και περιχύνετε το κρασί. Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί και σιγοβράζετε το σολωμό για 6 λεπτά.

Ελάφι με σως βατόμουρο
Ζεσταίνουμε το μισό διαυγές βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε το σκεύος. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Χοιρινό με πράσα
Καθαρίστε τα πράσα και πετάξτε όλα τα σκούρα πράσινα φύλλα. Πλύντε τα και κόψτε τα σε κομμάτια

Μοσχάρι Κοκκινιστό
Μπορούμε να το συνοδέψουμε το μοσχαράκι :με πατάτες τηγανιτές,πουρέ πατάτας,ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά,χοντρό μακαρόνι!!

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Ινδονησιακό μοσχαράκι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά μέρη του λεμονόχορτου και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα, πετώντας το ινώδες κομμάτι.

Ριζότο με μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά.