laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια

Συνταγές

"Φωλιές" πατάτας με κεφτεδάκια
0.00

Υλικά συνταγής

ηλιέλαιο, για άλειμμα και τηγάνισμα

145 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

2 κουταλιές τρίμματα φρέσκου ψωμιού

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλάκι θυμάρι

2 αυγά, χτυπημένα

225 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και τρμμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαύρο πιπέρι

 

Για τη σως:

1 κουταλιά κρεμ φρες

1/2 κουταλάκι μουστάρδα

2 κουταλάκια ψιλοκομμένα σχοινόπρασα

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ΄αρχάς ετοιμάζετε τη σως. Αναμειγνύετε σε μπολ την κρεμ φρες, τη μουστάρδα και τα σχοινόπρασα. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Καλύπτετε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο και το αλέιφετε με λάδι. Αναμειγνύετε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το μαϊντανό, το θυμάρι, το μισό αυγό και το πιπέρι. Πλάθετε με το μείγμα 8 μπαλίτσες. Τις τοποθετείτε στη σχάρα και τις ψήνετε για 5-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις "φωλιές". Στύβετε καλά την τριμμένη πατάτα, την τοποθετείτε σε μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το υπόλοιπο αυγό και λίγο πιπέρι. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο, πλάθετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλή φωλιά και το πιέζετε ελαφρώς για να ισιώσει η επιφάνεια.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τις "φωλιές" για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσουν.

Κάνετε μια λακουβίτσα σε κάθε "φωλιά", τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τις μεταφέρετε σε πιάτα. Τις περιχύνετε με τη σως και τοποθετείτε 4 κεφτεδάκια κοτόπουλο στην καθεμιά.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Πλένετε τις πιπεριές,τις κόβετε από το κοτσάνι και αφαιρείτε τους σπόρους.

Μελιτζανομπουρεκάκια
Καθαρίζετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε.Τις αφήνετε πάνω σε απορροφητικό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Μους με ντομάτες λιαστές
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο και την παρμεζάνα και τα χτυπάτε

Μανιτάρια γεμιστά με πέστο
Κόβεται τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα δύο μανιτάρια. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σωτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα κοτσάνια μαζί με τα κρεμμυδάκια.

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μανιτάρια με σκόρδο
Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα

Μους σολομού
Στραγγίζετε καλά το σολομό,τον ρίχνετε μέσα στο μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σαγανάκι με κεφαλοτύρι
Κόβετε το τυρί σε κομμάτια πάχους 1-2 εκ..