laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ελληνική κουζίνα > Κρέπες > Τορτίγιες με γκουακαμόλε

Τορτίγιες με γκουακαμόλε

Συνταγές

Τορτίγιες με γκουακαμόλε
0.00

Υλικά συνταγής

Για 2 άτομα:

2 φέτες μπέικον σε κομματάκια

3 αυγά

2 κουταλιές γάλα

30 γρ. βούτυρο

4 κουταλιές φασόλια τσίλι από κονσέρβα

2 τορτίγιες

μαύρο πιπέρι

 

Για το γκουακαμόλε:

1 αβοκάντο,χωρίς κουκούτσι,ξεφλουδισμένο και κομμένο

1 μικρή ντομάτα,σε κομμάτια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα

χυμός από 1/2 λάιμ

1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιαντρο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

Κατ'αρχάς ετοιμάζετε το γκουακαμόλε. Βάζετε το αβοκάντο, την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λάιμ και τον κόλιαντρο σε μπολ. Τα ανακατεύεται με πιρούνι, πιέζοντας τα λίγο και αφήνετε το γκουακαμόλε στην άκρη.

Σωτάρετε το μπέικον για 3 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τα αυγά και το γάλα με πιρούνι και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και ψήνετε το μείγμα αυγών για 3 λεπτά, ανακατεύοντας, ώσπου να μαγειρευτεί. Προσθέτετε το μπέικον.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε τα φασόλια σε τηγάνι για 4-5 λεπτά. Σε άλλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε μία μία τις τορτίγιες για 15 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.

Τις μεταφέρετε σε πιάτα, ρίχνετε από πάνω το μείγμα αυγών και τα φασόλια και τις τυλίγετε σφιχτά. Τις σερβίρετε με γκουακαμόλε.

Τορτίγιες με γκουακαμόλε
Κατ'αρχάς ετοιμάζετε το γκουακαμόλε. Βάζετε το αβοκάντο, την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λάιμ και τον κόλιαντρο σε μπολ. Τα ανακατεύεται με πιρούνι, πιέζοντας τα λίγο και αφήνετε το γκουακαμόλε στην άκρη.

Κρέπα
Μπορούμε να τις φάμε σκέτες,αλλα και με οτι υλικό είναι της αρεσκείας μας!!!