Υλικά συνταγής
1 ψάρι 1 1/2 - 2 κιλά ολόκληρο ή σε φέτες
350γρ.κρεμμύδια σε φέτες
4-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
125γρ.ελαιόλαδο
125γρ.κρασί λευκό
500γρ.ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πρέζες ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και πιπέρι μαύρο
λίγο κόκκινο πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών
4 φέτες λεμονιού χωρίς φλούδα
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη μέσα έξω,το βρέχετε με το χυμό του λεμονιού και το βάζετε μέσα σε ένα ταψί.Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της αναλογίας εκτός από τις φέτες του λεμονιού.Σκεπάζετε με αυτή τη σάλτσα το ψάρι και τοποθετείτε πάνω σε αυτή τις 4 φέτες του λεμονιού.Σκεπάζετε το ψάρι με τη λαδόκολλα και το ψήνετε για 30΄ περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο.Το ξεσκεπάζετε και τελειώνετε το ψήσιμο αφού το ψάρι σας ροδίσει.Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.