Υλικά συνταγής
(150 μελομακάρονα)
Μίγμα Α
2375γρ.αλεύρι μαλακό
450γρ.σιμιγδάλι ψιλό
Μίγμα Β
190γρ.κονιάκ
125γρ.μέλι
175γρ.χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
20γρ.αμμωνία
15γρ.σόδα
15γρ.γαρύφαλλο
20γρ.κανέλα
500γρ.νερό
925γρ.λάδι ραφινέ
250γρ.ζάχαρη άχνη
375γρ.βούτυρο φρέσκο
για το σιρόπι: 6 κιλά ζάχαρη,3 κιλά νερό,400γρ.γλυκόζη,900γρ.μέλι
για το γαρνίρισμα: 1-2 κιλά μέλι,1600γρ.καρύδι
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετείτε τα υλικά του μίγματος Β σε μπολ και ανακατεύετε καλά με σύρμα.Όταν ανακατευτούν καλά,τα προσθέτετε στα υλικά του μίγματος Α,αφού τα έχετε κοσκινίσει.Ανακατεύετε σταυρωτά.Πλάθετε μικρούς χουρμάδες,τους πατάτε σε σουρωτήρι ή τρίφτη από την πάνω μεριά (κορυφή) και τους τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,αντικολλητική ή ελαφρώς βουτυρωμένη.Ψήνετε στους 200οC,για περίπου 30΄.Τα σιροπιάζετε ζεστά σε χλιαρό ή κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να στραγγίσουν.Τέλος,τα περνάτε με λίγο μέλι και καρύδια.