laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Γλυκά > Γιορτινά γλυκά > Μελομακάρονα κλασικά

Μελομακάρονα κλασικά

Συνταγές

Μελομακάρονα κλασικά
0.00

Υλικά συνταγής

(150 μελομακάρονα)

Μίγμα Α

2375γρ.αλεύρι μαλακό

450γρ.σιμιγδάλι ψιλό

Μίγμα Β

190γρ.κονιάκ

125γρ.μέλι

175γρ.χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

20γρ.αμμωνία

15γρ.σόδα

15γρ.γαρύφαλλο

20γρ.κανέλα

500γρ.νερό

925γρ.λάδι ραφινέ

250γρ.ζάχαρη άχνη

375γρ.βούτυρο φρέσκο

για το σιρόπι: 6 κιλά ζάχαρη,3 κιλά νερό,400γρ.γλυκόζη,900γρ.μέλι

για το γαρνίρισμα: 1-2 κιλά μέλι,1600γρ.καρύδι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε τα υλικά του μίγματος Β σε μπολ και ανακατεύετε καλά με σύρμα.Όταν ανακατευτούν καλά,τα προσθέτετε στα υλικά του μίγματος Α,αφού τα έχετε κοσκινίσει.Ανακατεύετε σταυρωτά.Πλάθετε μικρούς χουρμάδες,τους πατάτε σε σουρωτήρι ή τρίφτη από την πάνω μεριά (κορυφή) και τους τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,αντικολλητική ή ελαφρώς βουτυρωμένη.Ψήνετε στους 200οC,για περίπου 30΄.Τα σιροπιάζετε ζεστά σε χλιαρό ή κρύο σιρόπι και τα αφήνετε να στραγγίσουν.Τέλος,τα περνάτε με λίγο μέλι και καρύδια.

 

 

Τρουφάκια σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό,το βιτάμ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Δίπλες Καλαμάτας
Τοποθετείτε σε ένα σκεύος το αλεύρι,το λάδι,το γάλα,τα αυγά και τη βανίλια.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Βασιλόπιτα Σμύρνης
Ανακατεύετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι,χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-8΄.

Δίπλες
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο.Προσθέτετε το κονιάκ,το ξύσμα λεμονιού και τόσο αλεύρι όσο το μίγμα σηκώσει

Τσουρέκια Λαμπριάτικα
Αναμιγνύετε το βούτυρο,τη ζάχαρη,το γάλα,τα αυγά,ελαφρά χτυπημένα, και ελάχιστο αλάτι.

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.