Υλικά συνταγής
1 1/2 φλυτζ.τσαγιού χλιαρό γάλα
25γρ.μαγιά μπύρας
1 1/2 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ.τσαγιού φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
8 φλυτζ.τσαγιού περίπου αλεύρι (σκληρό)
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά νερό
σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Διαλύετε μέσα στο γάλα τη μαγιά και ρίχνετε τη ζάχαρη,το βούτυρο,λίγο αλάτι και τα αυγά.Προσθέτετε το μισό αλεύρι.Χτυπάτε το χυλό και ρίχνετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.Τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο (περίπου μιάμιση ώρα).Ξαναζυμώνετε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και την αφήνετε σκεπασμένη για μισή ώρα.Κατόπιν τη βάζετε σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ή σε δύο μικρά.Αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διαπλασιασθεί σε όγκο.Χτυπάτε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφετε την επιφάνεια της βασιλόπιτας.Την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180οC για περίπου μία ώρα.