Υλικά Συνταγής
1 ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες
1 ¼ κιλά ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε τις φράουλες σε μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετέ τες 5 λεπτά για να βγάλουν ένα μέρος από το χυμό τους
Βγάλτε προσεκτικά τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και κρατήστε τες . Προσθέστε στο χυμό τη ζάχαρη. Βράστε το δυνατά ξεσκέπαστο χωρίς ανακάτωμα περίπου για 20 λεπτά.
Προσθέστε τις φράουλες, σιγοβράστε τες ξεσκέπαστες για 25 λεπτά και δοκιμάστε αν έδεσαν. Βάλτε το γλυκό σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε τα όταν κρυώσει .