laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Γλυκά > Μπισκότα – Κουλουράκια > Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα

Συνταγές

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
0.00

Υλικά συνταγής

4 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι

2 κουτ.τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ

1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο φρέσκο

1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη

2 αυγά

ξύσμα λεμονιού

αυγό ελαφρά χτυπημένο

αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.Προσθέτετε τη ζάχαρη και τρίβετε το μίγμα ελαφρά με τα δάχτυλα,μέχρι να γίνει σαν τραχανάς.Χτυπάτε τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνετε στο μίγμα του αλευριού.Το ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι.Κατόπιν ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά,αφού αλευρώσετε τα χέρια σας.Την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με στρόγγυλο κουπ ατ.Παίρνετε τα μπισκοτάκια με σπάτουλα και τα βάζετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο.Τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα.Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180οC για 15 περίπου λεπτά.

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε...

Αμυγδαλωτά
Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Κουλουράκια
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού,

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.