Υλικά συνταγής
4 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι
2 κουτ.τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού
αυγό ελαφρά χτυπημένο
αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.Προσθέτετε τη ζάχαρη και τρίβετε το μίγμα ελαφρά με τα δάχτυλα,μέχρι να γίνει σαν τραχανάς.Χτυπάτε τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνετε στο μίγμα του αλευριού.Το ανακατεύετε στην αρχή με πιρούνι.Κατόπιν ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά,αφού αλευρώσετε τα χέρια σας.Την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβετε σε μικρούς δίσκους με στρόγγυλο κουπ ατ.Παίρνετε τα μπισκοτάκια με σπάτουλα και τα βάζετε σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο.Τα αλείφετε με αυγό και τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα.Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180οC για 15 περίπου λεπτά.