Υλικά συνταγής
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
3 φλιτζάνια νερό
1/2 κιλό σπανάκι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σωτάρετε στο λάδι το πράσο και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο.Προσθέστε το ρύζι και ανακατώστε να λαδωθεί καλά.Ριξτε το νερό και σιγοβράστε το, καλά σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.Ψιλοκόψτε το σπανάκι και πλύντε το καλά.Σιγοβράστε το σκεπασμένο μερικά λεπτά, ώσπου να μαραθεί, και στραγγίστε το.Ανακατώστε σπανάκι, χυμό λεμονιού, ρύζι και μαϊντανό.Προσθέστε πιπέρι.