Yλικά συνταγής
χοντρό αλάτι
3 μικρές μελιτζάνες
400γρ.μακαρόνια Νο 6
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1/3 φλιτζανιού λάδι
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Yλικά σάλτσας κόκκινης πιπεριάς
3 μέτριες κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά λάδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι άσπρο ξίδι εστραγκόν
½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
1 κουταλάκι αλεύρι
Eκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά. Πλύντε τες με κρύο νερό και στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε τις μελιτζάνες. Στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. Βάλτε τα μακαρόνια, τις μελιτζάνες, τη Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς, τις ελιές και το βασιλικό σε κατσαρόλα, ανακατώστε καλά και ζεστάνετε.
Eκτέλεση σάλτσας κόκκινης πιπεριάς
Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και καθαρίστε τες. Ψήστε τες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους και μετά αφαιρέστε την. Χτυπήστε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, τα ξίδια και τη ζάχαρη ώσπου να πολτοποιηθούν. Βάλτε τη σάλτσα σε κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι και ζεστάνετέ την ανακατώνοντας.