laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μπριάμι

Συνταγές

Μπριάμι
0.00

Υλικά Συνταγής

6 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια κρεμμύδια

4 μέτρια κολοκυθάκια
2 κλαδάκια σέλινο     
1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ½ κουτάλια άνηθος ψιλοκομμένος   
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
πιπέρι

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Κόψτε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια πατάτες και κρεμμύδια. Κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε κομμάτια 3 εκ. Κόψτε το σέλινο σε κομμάτια 3 εκ. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί, απλώστε τις μισές ντομάτες, βάλτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια και το σέλινο και καλύψτε με τις υπόλοιπες ντομάτες. Πασπαλίστε με τα μυρωδικά, το σκόρδο και το πιπέρι και περιχύστε με το λάδι. Ψήστε το φαγητό σε δυνατό φούρνο 30 λεπτά, ανακατώστε απαλά και ψήστε άλλα 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά

 

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Κοτόπουλο τηγανητό με τσίλι και μέλι
Κόβετε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε 4 κομμάτια. Γεμίζετε το γουόκ με λάδιμέχρι το ένα τρίτο και το ζεσταίνετε στους 180 βαθμούς, τόσο ώστε να ροδίσει ένας κύβος ψωμιού όταν βυθιστεί στο λάδι, σε 15 δευτερόλεπτα.

Νιόκι με χοιρινό και πιπεριές
Βάζετε το χοιρινό σε ρηχό ,μη μεταλλικό σκεύος και το αναμειγνύετε με το μισό σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το σκεύος και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Πατάτες Γιαχνί
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού

Σνίτσελ Κοτόπουλο
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει καλά

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο,
Αλείφετε το φιλέτο με λάδι, το μπήγετε με 3 κομμάτια σκόρδο, μαζί με αλάτι πιπέρι και το ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά

Κιμάς μοσχαρίσιος κοκκινιστό
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ύστερα από λίγο προσθέτουμε τον κιμά