laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Ζυμαρικά > Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα

Συνταγές

Ταλιατέλες  με Θαλασσινά και Ντομάτα
0.00

Υλικά Συνταγής

500γρ. ταλιατέλες 
350γρ. μικρά μύδια με το κέλυφος
400γρ.  μέτριες γαρίδες
200γρ.  καλαμαράκια σε ροδέλες
300γρ.  φιλέτο άσπρου ψαριού
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζανιού ξερό άσπρο κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονσέρβες (850γρ.) ντοματάκια
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά ντοματοπολτός
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος, επιπλέον


Εκτέλεση Συνταγής

Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές. Κόψτε το ψάρι σε κομματάκια 3εκ. Βάλτε στην κατσαρόλα τα μύδια, το πιπέρι, το νερό, το κρασί, το δαφνόφυλλο, το μαϊντανό και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε  τα σκεπασμένα για 2 λεπτά. Στραγγίστε τα  μύδια και κρατήστε το ζωμό. Πετάξτε  όσα μύδια δεν άνοιξαν. Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με τον χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, την ψιλοκομμένη ρίγανη και τον επιπλέον μαϊντανό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τα σκεπασμένα για 20 λεπτά. Ξεσκεπάστε τα και σιγοβράστε τα για 10 λεπτά, ώσπου να πήξει η σάλτσα ελαφρά. Ρίξτε στη σάλτσα το ζωμό των μυδιών, τις γαρίδες, τα καλαμάρια και το ψάρι. Βράστε 3 λεπτά ανακατώνοντας. Προσθέστε τα μύδια και ανακατώστε απαλά. Ανακατώστε τη μισή σάλτσα θαλασσινών στα μακαρόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη. Σερβίρετε με χοντροτριμμένο ρεπάνι και μαϊντανό.     


 

Φετουτσίνι
Μια μεγαλειώδης συνταγή που φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη ρώμη από το chef Αlfredo σε μια στιγμή που είχαν τελειώσει τα περισσότερα υλικά της κουζίνας και ήρθαν πεινασμένοι πελάτες. Μπορείτε να την κάνετε εναλλακτική είτε με φετουτσίνι είτε με ταλιατέρες

Λαζάνια με μανιτάρια
Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη λιωμένη γραβιέρα. Τα ανακατεύετε, ρίχνετε από πάνω τα μανιτάρια και τα σερβίρετε αμέσως

Πέννες με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι
Βράζω τις πέννες για 8-10 λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό. Κόβω σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και την πιπεριά και ψιλοκόβω το κρεμμυδάκι

Σπαγγέτι με παστουρμά
Βράζετε τα σπαγγέτι αλ-ντέντε και τα κρατάτε ζεστά.

Μακαρόνια αλά καρμπονάρα
Βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε τυρί βιολογικό τριμμένο λίγο πριν το σερβίρισμα!!

Η μακαρονάδα του φράνκο με ωμα λαχανικά και ανθότυρο
Τούτη τη μακαρονάδα την πρωτοέφαγα πριν από χρόνια στο Μιλάνο από τα χέρια του καλού μου φίλου φράνκο Σάρτι, Η ιδιομορφία της είναι ότι η σάλτσα είναι ωμή και όχι μαγειρεμένη

Ταλιατέλες με καβουρόψιχα
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Ταλιατέλες με Θαλασσινά και Ντομάτα
Βράστε τις ταλιατέλες. Στραγγίστε τες. Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις ουρές.