Υλικά συνταγής
1/2 κιλό αλεύρι
4 κουτ.τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού
1 ποτηράκι λικέρ (μαρασκίνο)
1/2 φλυτζ.τσαγιού γάλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.Ρίχνετε επίσης το ξύσμα λεμονιού,το λικέρ και το γάλα.Χτυπάτε το μίγμα και ρίχνετε λίγο-λίγο από το αλεύρι,όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή,ώστε να πλάθεται εύκολα,χωρίς να κολλά στα χέρια.Την πλάθετε σε κουλούρα και τη βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο.Αλέιφετε την επιφάνεια της κουλούρας με αυγό,ελαφρά χτυπήμένο.και τη χαράζετε ελαφρά κυκλικά με κοφτερό μαχαίρι.Την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.