laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κουλούρα Λαμπριάτικη

Συνταγές

Κουλούρα Λαμπριάτικη
0.00

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό αλεύρι

4 κουτ.τσαγιού κοφτά μπέικιν πάουντερ

1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο

1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη

2 αυγά

ξύσμα λεμονιού

1 ποτηράκι λικέρ (μαρασκίνο)

1/2 φλυτζ.τσαγιού γάλα

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.Ρίχνετε επίσης το ξύσμα λεμονιού,το λικέρ και το γάλα.Χτυπάτε το μίγμα και ρίχνετε λίγο-λίγο από το αλεύρι,όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή,ώστε να πλάθεται εύκολα,χωρίς να κολλά στα χέρια.Την πλάθετε σε κουλούρα και τη βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο.Αλέιφετε την επιφάνεια της κουλούρας με αυγό,ελαφρά χτυπήμένο.και τη χαράζετε ελαφρά κυκλικά με κοφτερό μαχαίρι.Την πασπαλίζετε με σουσάμι και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

 

Μπισκοτάκια Λαμπριάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνετε στο αλεύρι.

Μπισκότα βουτύρου Χριστουγεννιάτικα
Κοσκινίζετε το αλεύρι,το μετράτε και το ξανακοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.

Μπισκότα γεμιστά
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη,τα καρύδια και τις βανίλιες και ανακατεύετε.

Μακαρόν αμυγδάλου με λεύκη σοκολάτα
Χτυπάτε το μάρτσιπαν τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και ρίχνετε...

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αλεσμένα φουντούκια και προσθέτετε το λιωμένο βιτάμ και το αυγό.

Αμυγδαλωτά
Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα αλειμμένη με σπορέλαιο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Κουλούρα Λαμπριάτικη
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.

Κουλουράκια
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αβγά. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα του πορτοκαλιού,