Υλικά συνταγής
6 μικρά κυδώνια
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
2 φλυτζ.τσαγιού νερό ζεστό
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα κόβετε σε φέτες.Τα βάζετε σε ταψάκι,προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά,τα σκεπάζετε και τα βάζετε να ψηθούν σε σιγανό φούρνο επί 2 περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα σκούρο κόκκινο.Τα ξεσκεπάζετε και τα πασπαλίζετε με 1/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη.Τα βάζετε πάλι στο φούρνο,χωρίς να τα σκεπάσετε και τα ψήνετε ακόμη μερικά λεπτά,ώστε να πήξει κάπως το σιρόπι τους.