laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μελιτζανάκι γλυκό

Συνταγές

Μελιτζανάκι γλυκό
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μελιτζανάκια (περίπου 50)

Κιτρικό οξύ ή 2 λεμόνια

6 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη (1 κιλό και 200γρ.)

3 φλυτζ.τσαγιού νερό

1/2 φλυτζ.τσαγιού μέλι

Κανέλα και γαρύφαλλα ακοπάνιστα

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρείτε από τα μελιτζανάκια τα κοτσάνια και τη φλούδα.Τα βάζετε σε νερό με αρκετό ξινό (κιτρικό οξύ) και τα αφήνετε για μία ώρα για να σφίξουν.Για να μένουν βυθισμένα μέσα στο ξινόνερο τα σκεπάζετε με ένα πιάτο.Τα στραγγίζετε και τα βράζετε με αρκετό νερό για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα σε κρύο νερό.Αφήνετε να μείνουν 2 με 3 ώρες,ενώ αλλάζετε το νερό μία ή δύο φορές.Τα ξαναστραγγίζετε και τα βάζετε επάνω σε μια πετσέτα.Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε τα μελιτζανάκια.Ελαττώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.Τα αφήνετε 12 ώρες μέσα στο σιρόπι.Τα βάζετε να βράσουν μερικά λεπτά,ρίχνετε το μέλι,το χυμό από ένα λεμόνι και τα κανελογαρύφαλλα και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους.

Το δοκιμάζετε ως εξής:Παίρνετε με κουτάλι λίγο σιρόπι και το αφήνετε να τρέξει.Αφήνετε την τελευταία σταγόνα να πέσει σε κρύο πιάτο.Αν μείνει στρογγυλή και δεν απλώσει,το γλυκό είναι δεμένο.

Γλυκό βύσσινο
Καθαρίζετε το βύσσινο,το πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.Ρίχνετε στα κουκούτσια το νερό και το στραγγίζετε.

Πορτοκάλι γλυκό
Παίρνετε τα φλούδια από τα πορτοκάλια,τα βάζετε σε λεκάνη και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό.

Κυδώνι ξυστό
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Ξύνετε ελαφρά την επιφάνεια των φρούτων και τα κόβετε στη μέση.

Τριαντάφυλλο Γλυκό
Μαζεύετε τα πέταλα,τα πλένετε και τα στραγγίζετε.

Ροδάκινα μαρμελάδα
Ζεματάτε τα ροδάκινα και αφαιρείτε το φλούδι.

Μελιτζανάκι γλυκό
Αφαιρείτε από τα μελιτζανάκια τα κοτσάνια και τη φλούδα.

Σύκο γλυκό του κουταλιού
Άγριο σύκο γλυκό τού κουταλιού μέ συκαλάκια από τό χωριό μας ...

Κολοκύθα γλυκό
Βάζετε από βραδύς τους κύβους της κολοκύθας στο ασβεστόνερο και την άλλη μέρα τους πλένετε καλά και τους βράζετε.