laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Καρπούζι γλυκό

Συνταγές

Καρπούζι γλυκό
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού

1 κιλό ζάχαρη

1/2 φλυτζ.τσαγιού γλυκόζη

3 λεμόνια ή κιτρικό οξύ

Αρμπαρόριζα ή κανελογαρύφαλλα

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και κόβετε τη φλούδα καρπουζιού ή την τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.Τη σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό 2 λεμονιών ή αρκετό κιτρικό οξύ για να ξινίσει το νερό.Αφήνετε τη φλούδα να μείνει για 1 1/2  με 2 ώρες.Τη στραγγίζετε.Βράζετε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό.Ρίχνετε τη φλούδα καρπουζιού και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.Αφήνετε το γλυκό να μείνει 24 ώρες και το ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.Στο τέλος ρίχνετε τη γλυκόζη ή το χυμό ενός λεμονιού,λίγη αρμπαρόριζα ή μερικά κανελογαρύφαλλα. 

 

 

Αχλάδι γλυκό
Καθαρίζετε τα αχλάδια και αν είναι μεγάλα τα χωρίζετε στα δύο.

Κυδώνι ξυστό
Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.

Γλυκό βύσσινο
Καθαρίζετε το βύσσινο,το πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.Ρίχνετε στα κουκούτσια το νερό και το στραγγίζετε.

Πορτοκάλι γλυκό
Παίρνετε τα φλούδια από τα πορτοκάλια,τα βάζετε σε λεκάνη και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό.

Φράουλα Γλυκό
Βάλτε τις φράουλες σε μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετέ τες 5 λεπτά για να βγάλουν ένα μέρος από το χυμό τους

Καρπούζι γλυκό
Καθαρίζετε και κόβετε τη φλούδα καρπουζιού ή την τρίβετε στον τρίφτη του κυδωνιού.

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Ξύνετε ελαφρά την επιφάνεια των φρούτων και τα κόβετε στη μέση.

Βερίκοκα Μαρμελάδα
Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.Τα κόβετε σε τέταρτα και τα βάζετε στην κατσαρόλα.

Κολοκύθα γλυκό
Βάζετε από βραδύς τους κύβους της κολοκύθας στο ασβεστόνερο και την άλλη μέρα τους πλένετε καλά και τους βράζετε.