Υλικά συνταγής
500γρ.αλεύρι σκληρό
200-250γρ.νερό χλιαρό
65γρ.λάδι
20-30γρ.μαγιά μπύρας
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
1/4 κουτ.γλυκού ζάχαρη
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.Προσθέτετε στο ζυμάρι το λάδι και το ζυμώνετε καλά.Το αφήνετε να φουσκώσει για 2-4 ώρες,σε ζεστό περιβάλλον.Όταν φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζετε σε δύο κομμάτια,τα πλάθετε σε σχήμα αυγού και τρυπάτε το ζυμάρι με τα δάχτυλα.Το αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε ταψί,βρέχετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180οC,για 20΄-30΄,μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!