laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.
Αρχική > Συνταγές > Πίτες - Τάρτα > Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Συνταγές

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
0.00

Υλικά συνταγής

500γρ.αλεύρι σκληρό

200-250γρ.νερό χλιαρό

65γρ.λάδι

20-30γρ.μαγιά μπύρας

1/2 κουτ.γλυκού αλάτι

1/4 κουτ.γλυκού ζάχαρη

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.Προσθέτετε στο ζυμάρι το λάδι και το ζυμώνετε καλά.Το αφήνετε να φουσκώσει για 2-4 ώρες,σε ζεστό περιβάλλον.Όταν φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζετε σε δύο κομμάτια,τα πλάθετε σε σχήμα αυγού και τρυπάτε το ζυμάρι με τα δάχτυλα.Το αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε ταψί,βρέχετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με το σουσάμι.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180οC,για 20΄-30΄,μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Ρυζόπιτα
Μισοβράσουμε το ρύζι και αφού το στραγγίξουμε στο σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με κρύο νερό

Χταποδόπιτα κεφαλονίτικη
Βράστε τα χταποδάκια χωρίς καθόλου νερό ή με πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσουν

Κοθρόπιτα
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, με το λάδι, λίγο αλάτι και το νερό

Πρασαυγόπιτα

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα
Μέσα σε μια λεκάνη,διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφού προσθέσετε το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι,τα αναμιγνύετε όλα μαζί,έτσι ώστε να πετύχετε ένα μαλακό ζυμάρι.

Κολοκυθό τυροπιτάκια με ροκφόρ και φιστίκια
Τα κολοκυθό-τυροπιτάκια μπορείτε και να τα καταψύξετε προτού να τα ψήσετε . Όταν θέλετε να τα σερβίρετε θα τα ψήσετε σε περίπου 45 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, όπως είναι από την κατάψυξη χωρίς να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν

Στριφτόπιτα με σπανάκι
Καθαρίζουμε το σπανάκι , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει

Μηλόπιτα με κουκουνάρι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Κοτόπιτα
Κόβετε σε κύβους το κοτόπουλο και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το αλεύρι.