Υλικά Συνταγής
1 κιλό κεράσια
750γρ.ζάχαρη
1 φλυτζ.τσαγιού νερό
1 λεμόνι ή 1/2 φλυτζ.τσαγιού γλυκόζη
Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρείτε από τα κεράσια τα κοτσάνια,τα πλένετε και κατόπιν βγάζετε το κουκούτσι.Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνετε τα κεράσια.Τα αφήνετε να βράσουν επί 5 λεπτά.Αποσύρετε το γλυκό από τη φωτιά και όταν κρυώσει,το αδειάζετε σε μια λεκάνη.Το σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει 24 ώρες.Το ξαναβράζετε μερικά λεπτά και το αφήνετε άλλες 24 ώρες.Τότε προσθέτετε το χυμό λεμονιού ή τη γλυκόζη και το βράζετε μέχρι να δέσει.Κατά το διάστημα που βράζει αφαιρείτε τον αφρό.