Υλικά συνταγής
1 ½ κιλό γάλα πλήρες
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
500 γραμμάρια ζάχαρη
4 αβγά
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
4 φύλλα κρούστας
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα τριμμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα 2/3 του βουτύρου και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει η κρέμα. Αφού αρχίσει να πήζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά χτυπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ( διαστάσεων 40*25 εκ.), στρώνουμε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με το βούτυρο που έχουμε κρατήσει, και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί και ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.