laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Γλυκό με ινδική καρύδα

Συνταγές

Γλυκό με ινδική καρύδα
2.50

Υλικά συνταγής

1 ½ ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ½ ποτήρι του νερού ινδική καρύδα τριμμένη

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

½ ποτήρι του νερού γάλα

4 αβγά ελάχιστο αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν  πάουντερ

150 γραμμάρια βιτάμ

Λίγο βιτάμ και λίγο αλεύρι για το ταψί

2 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα τριμμένη για το πασπάλισμα

Υλικά για το σιρόπι

2 ½ ποτήρια του νερού νερό

Χυμό και φλούδα ½ λεμονιού

1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη

3-4 γαρύφαλλα

1 ξυλαράκι κανέλας
 

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με το βιτάμ και τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικεν πάουντερ, την καρύδα και τέλος, τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αλείφουμε με βιτάμ ένα ταψί (διαστάσεων 40 * 35 εκ.), το αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40- 45 λεπτά. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, καθώς είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.   

Πορτοκαλόπιτα
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους

Γαλακτομπούρεκο
Το ποιο εύκολο και γρήγορο Γαλακτομπούρεκο

Γλυκό με ινδική καρύδα
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, καθώς είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.