laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια

Συνταγές

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια
0.00

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 5-6 μερίδες και πλυμένο

1 ½ κιλό φρέσκα φασολάκια πλυμένα και καθαρισμένα

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα

2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας.  Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια, το μαιντανό, πιπέρι και νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας . Βράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά , προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα. Επειδή το μοσχάρι συνήθως είναι σκληρό, βάζουμε το αλάτι που θα χρειαστεί 15 λεπτά προτού σβήσουμε τη φωτιά. 

Ο κλασικός κεφτές
Αγαπημένος από όλους, μικρούς καί μεγάλους, ό κεφτές είναι παιδί τής φτωχικής, καθημερινής κουζίνας, πού προσπαθεί μέ λίγα υλικά καί χωρίς ιδιαίτερα έξοδα νά χορτάσει πολλά πεινασμένα στόματα. Ό κεφτές, είναι μερακλής. Θέλει τά μυρωδικά του, θέλει φαντασί

Δανέζικα μπιφτέκια με ρύζι
Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τον κιμά.

Ριγανάτο στιγμής
Κόβετε το κρέας σε μικρές λωρίδες και τις τσιγαρίζετε σε λάδι.

Ριζότο με μοσχαράκι, μανιτάρια και δεντρολίβανο
Σ΄ ένα κατσαρολάκι με λάδι σοτάρω το κρέας . Μόλις πάρει χρώμα συνεχίζω με το ρύζι για 3-5 λεπτά και το φρέσκο δεντρολίβανο

Μπριάμ λαχανικά μεγαλύτερη νοστιμιά
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα Κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους .

Σουβλάκια με κοτόπουλο σατάϊ
Ζεσταίνετε όλα τα υλικά της σως σε βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε το τηγάνι στην εστία για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια το αποσύρετε. Αφήνετε τη σως να κρυώσει.

Πατάτες και πράσα ογκρατέν
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.

Καλαμαράκια με σπανάκι
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα καλαμαράκια. Τα σκουπίζετε καλά.

Κοτόπουλο με εστραγκόν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο εστραγκόν με το σκόρδο και το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα στην κοιλιά του κοτόπουλου.