laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Αγγουράκια γεμιστά

Συνταγές

Αγγουράκια γεμιστά
0.00

Προετοιμασία: 45'

 

Υλικά Συνταγής

3 αγγούρια
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμ. τυρί φέτα
1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
Πιπέρι

 

 

Εκτέλεση Συνταγής

Bάζετε σέ μπόλ τή φέτα λιωμένη μέ πιρούνι, τό σκόρδο τριμμένο, τό κεφαλοτύρι, τό ελαιόλαδο, τό δυόσμο ψιλοκομμένο, τό πιπέρι καί ανακατεύετε.

Πλένετε τά αγγούρια, τά καθαρίζετε, τά κόβετε ανά 8 εκ. καί κατόπιν στή μέση. Αφαιρείτε μέ ένα κουταλάκι τούς σπόρους καί λίγη ψίχα από κάθε κομμάτι αγγουριού καί τά στραγγίζετε καλά.

Γεμίζετε κάθε κομμάτι μέ τό μείγμα τών τυριών.
Τά τοποθετείτε σέ πιατέλα καί τά αφήνετε στό ψυγείο γιά 1/2 ώρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ! ! !

Πηγή: https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Μπακαλιάρος παστός τηγανητός
Κόβετε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τα αφήνετε να μουσκεύουν για 12 – 15 ώρες σε νερό

Μεξικάνικα λουκάνικα
Τοποθετούμε τα λουκάνικα σε λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χταπόδι ξυδάτο
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσέξτε να είναι χτυπημένο καλά

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Πικάντικη σαλάτα καλαμαράκια
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .Ζεστάνετε το λαδί και σωτάρετε τα καλαμαράκια 2-3 λεπτά

Μοσχάρι καρπάτσο
Τοποθετείτε 4 φέτες μοσχάρι σε απόσταση 5 εκ. βάζετε από πάνω άλλη μια λαδόκολλα και χτυπάτε λίγο το κρέας, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες φέτες.