laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ο κλασικός κεφτές

Συνταγές

Ο κλασικός κεφτές
0.00

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30'

 

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή 1/2 μοσχαρίσιο καί 1/2 ανάμεικτο .. (ότι σάς αρέσει) ..
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
6 φέτες μουλιασμένο καί καλά στημένο μπαγιάτικο ψωμί
Μαιντανό καί δυόσμο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε
2 - 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 αυγό
Αλάτι καί πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής
Zυμώνουμε καλά τόν κιμά μέ όλα τά υλικά, όσο γίνεται περισσότερο γιά νά γίνει τό μείγμα πιό αφράτο καί τό αφήνουμε στό ψυγείο γιά μισή ώρα νά σφίξει.
Πλάθουμε τά κεφτεδάκια στρογγυλά καί έπειτα τά πιέζουμε λίγο στό κέντρο νά πλατύνουν.
Αλευρώνουμε τά κεφτεδάκια καί τά τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι ... (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, ότι μάς αρέσει) .. μέχρι νά πάρουν χρώμα.
Τά αφήνουμε γιά λίγο σέ χαρτί κουζίνας νά απορροφηθεί τό περιττό λάδι καί σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ... ! ! !

Πηγή:https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Μύδια φούρνου
Εκτέλεση συνταγής Ξύστε τα μύδια και αφαιρέστε τα μουστάκια τους . Ζεστάνετε το νερό σε κατσαρόλα, βάλτε τα μύδια και βράστε τα σκεπασμένα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν

Σαρδέλες ψητές
Καθαρίστε τις σαρδέλες κι αφαιρέστε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά, προσέχοντας να μη χωρίσουν στη μέση.

Ρολάκια με τυρί και πέστο
Ετοιμάζουμε την ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Σαρδέλες λαδορίγανη
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε, αν θέλετε τη ραχοκοκαλιά. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Χταπόδι κρασάτο
Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού