laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Ο κλασικός κεφτές

Συνταγές

Ο κλασικός κεφτές
0.00

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ: 30'

 

Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή 1/2 μοσχαρίσιο καί 1/2 ανάμεικτο .. (ότι σάς αρέσει) ..
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
6 φέτες μουλιασμένο καί καλά στημένο μπαγιάτικο ψωμί
Μαιντανό καί δυόσμο ψιλοκομμένο, όσο θέλουμε
2 - 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 αυγό
Αλάτι καί πιπέρι

 

Εκτέλεση Συνταγής
Zυμώνουμε καλά τόν κιμά μέ όλα τά υλικά, όσο γίνεται περισσότερο γιά νά γίνει τό μείγμα πιό αφράτο καί τό αφήνουμε στό ψυγείο γιά μισή ώρα νά σφίξει.
Πλάθουμε τά κεφτεδάκια στρογγυλά καί έπειτα τά πιέζουμε λίγο στό κέντρο νά πλατύνουν.
Αλευρώνουμε τά κεφτεδάκια καί τά τηγανίζουμε σέ καυτό λάδι ... (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, ότι μάς αρέσει) .. μέχρι νά πάρουν χρώμα.
Τά αφήνουμε γιά λίγο σέ χαρτί κουζίνας νά απορροφηθεί τό περιττό λάδι καί σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ... ! ! !

Πηγή:https://www.facebook.com/geustikataxeidia/

ΠΑΤΑΤΕΣ μέ ΜΠΕΙΚΟΝ καί ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ στό ΦΟΥΡΝΟ
Όλη ή νοστιμιά σ' ένα πιάτο. Οικονομικό, γρήγορο, πεντανόστιμο. Ένα φαγητό από αυτά τά γρήγορα τού φούρνου.

Μπεκρή μεζές
Βάλτε το κρέας σ ένα μπολ, πήξτε την μουστάρδα και ανακατέψτε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια

Κολιοί Φούρνου
Καθαρίζετε και πλένετε τους κολιούς πολύ καλά. Τους αλατοπιπερώνετε, τους βάζετε σε ένα ταψάκι και τους περιχύνετε με το χυμό λεμονιού

Πατατοκροκέτες με κύμινο
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

Καγιανά ή Στραπατσάδα
Ρίχνετε σε τηγάνι τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το ζουμί τους,το αλάτι,τα πιπέρια,τη ρίγανη,τη ζάχαρη,το σκόρδο και το βούτυρο.

Γαρίδες με ντιπ λεμονιού-τζίντζερ
Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλεύρι σε μπολ και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Αναμειγνύετε το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά με 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτετε το μείγμα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας το σύρμα, ανακατεύετε τα υλικά για να

Αγγουράκια γεμιστά
Τό ούζο έχει τήν τιμητική του τό καλοκαίρι καί είναι ιδιαίτερα ιδανικό γιά μία φιλική συγκέντρωση. Είναι γνωστό πώς ό καλός Οικοδεσπότης δέν σερβίρει τό ούζο ποτέ σκέτο. Σερβίρεται πάντα μέ κάποιον μεζέ: ελιές, αγγουράκι, λίγο τυρί ή καί πιό περίτεχνα καί

Ψαροκροκέτες στον ατμό
Για να ετοιμάσετε τη σως, αναμειγνύετε όλα τα υλικά με 3 κουταλιές νερό σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.

Μύδια με κρέμα
Τρίβετε και ξεπλένετε τα μύδια σε πολλά νερά και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο,