laike.gr laike.gr Σύνδεση

facebook login

Login

  • *Προσωπικά δεδομένα.

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό

Συνταγές

Κολοκάσι με κρέας χοιρινό
0.00

 

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κολοκάσι
  • ½ κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • σέλινο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια. Αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα από το κολοκάσι όπως ακριβώς κάνουμε με τις πατάτες, μόνο που δεν θα το πλύνουμε αλλά απλά θα το σκουπίσουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια όχι όμως με το συνηθισμένο τρόπο. Με την άκρη του μαχαιριού προσπαθούμε να το «σπάσουμε». Ο λόγος είναι να μην βγάλει πολλή «γλίνα». Τρίβουμε τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας απ’ όλες τις μεριές. Το βγάζουμε σε ρηχό πιάτο. Τσιγαρίζουμε και το κολοκάσι με τον ίδιο τρόπο. Σε άλλη κατσαρόλα σουρώνουμε το ελαιόλαδο που έμεινε και μαραίνουμε το κρεμμύδι πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σέλινο χοντροκομμένο, τις ντομάτες, το κολοκάσι, το κρέας και το ανάλογο νερό που πρέπει να τα σκεπάζει. Αφήνουμε να σιγοψηθεί και προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το χυμό του λεμονιού.

Προσοχή: Να μην ανακατεύουμε το κολοκάσι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν πρέπει να λιώσει αλλά να μείνει τραγανό.

Φακή μουτζέντρα
Σιγοβράζουμε τη φακή σε μπόλικο νερό κι όταν μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το ρύζι, τη ντομάτα τριμμένη και το αλατοπίπερο.

Βαζάνια (μελιτζάνες) τουρλού- τουρλού
Κόβουμε τα βαζάνια (μελιτζάνες), τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμύδια ...

Φασόλες γιαχνί (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια, ανανεώνουμε με φρέσκο νερό (γύρω στα 4 ποτήρια)

Κουνουπίδι γιαχνί στο φούρνο
Αφαιρούμε τα φύλλα και τα σκληρά κοτσάνια από το κουνουπίδι.

Κουπέπια (ντολμαδάκια) με κιμά
Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.

Μπιζέλι (αρακάς) με κρέας ρίφι (κατσίκι)
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά. Μαραίνουμε το κρεμμύδι σε νερό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το οποίο είχαμε τηγανίσει το κρέας

Κολοκάσι καπαμές με αρνάκι ή κατσικάκι
Καθαρίζουμε το κολοκάσι αφαιρώντας με μαχαίρι τη φλούδα έτσι ακριβώς όπως κάνουμε με τις πατάτες

Τσουμπλεκάκι
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε πήλινο

Φασόλες βραστές (φασολάδα)
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.